Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Μουσικό κατάστημα από τη Google (;)Η δημιουργία ενός online μουσικού καταστήματος φαίνεται ότι είναι στα άμεσα σχέδια της Google. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες διασκογραφικές εταιρείες, ώστε να παρέχει σύντομα τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν τραγούδια σε μορφή MP3.


Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ η Google θέλει να λανσάρει το συγκεκριμένο κατάστημα σε λίγες εβδομάδες από τώρα. Ενδεχόμενα, αυτό θα είναι συνδεδεμένο με την υπηρεσία MUsic Beta, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν αποθηκευτικό χώρο on the cloud και όχι στις συσκευές που διαθέτουν. Εφόσον θέλουν να το αναπαράγουν σε κάποια από τις συσκευές που διαθέτουν, η υπηρεσία κάνει streaming του επιλεγμένου (από τους χρήστες) περιεχομένου στο κινητό, tablet κ.α.

Οι πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι η Google θέλει να προλάβει το λανσάρισμα του αντίστοιχου προγράμματος iTunes Match, που έχει προγραμματιστεί από την Apple (στο τέλος Οκτωβρίου) με την οποία πλέον έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση και στο χώρο της μουσικής. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain