Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Google TV 2.0



Ένα πιο απλό μενού και η υποστήριξη της πλατφόρμας Android 3.0 είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της δεύτερης προσπάθειας της Google να αποκτήσει το δικό της μερίδιο στο χώρο της τηλεόρασης. Το Google TV 2.0 είναι διαθέσιμο για τις τηλεοράσεις της Sony που υποστήριζαν την πλατφόρμα του αμερικανικού κολοσσού, ενώ σταδιακά θα μπορούν να αναβαθμιστούν και τα set top boxes που είχε παρουσιάσει η Logitech.


Με το Google TV 2.0, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεν αλλά ακόμη σχετικά μικρή αγορά των “έξυπνων” τηλεοράσεων. Τα λάθη της πρώτης έκδοσης φαίνεται πως έγιναν μαθήματα και έτσι το μενού είναι πιο απλό, ενώ υποστηρίζει και πλατφόρμας online περιεχομένου. Επίσης, είναι πιο εύκολη η δημιουργία λογισμικού για την πλατφόρμα.

Η Google έχει αποφύγει να αναφέρει πόσοι είναι οι χρήστες του Google TV αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η πρώτη έκδοση ήταν μάλλον αποτυχημένη. Αλλά η Google υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα “μακροπρόθεσμο στοίχημα”, άποψη την οποία πρέπει να συμμερίζεται και η Apple, της οποίας το Apple TV δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο εγχείρημα. Όμως, και οι δύο κολοσσοί γνωρίζουν ότι το μέλλον του Internet και της τηλεόρασης είναι διασυνδεδεμένο και θα επιδιώξουν να αντιγράψουν το μοντέλο της επιτυχίας των smartphones. Το ερώτημα είναι αν θα είναι η Google και η Apple που θα έχουν το πάνω χέρι ή οι κατασκευαστές τηλεοράσεων που προωθούν τις δικές τους πλατφόρμες smart TVs.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain