Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δρομολόγια μέσων μεταφοράς στα Google Maps



Μια νέα υπηρεσία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) έχει ενσωματώσει στους χάρτες της η Google. Η υπηρεσία Transit προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Google Maps, να ενημερωθεί δωρεάν για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές λεωφορείων, μετρό, ηλεκτρικού, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακού


Με το Google Transit, οι χρήστες που αναζητούν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, μπορούν πλέον να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών, χρησιμοποιώντας τα Mέσα αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ. Οι διαδρομές αυτές εμφανίζονται ως εναλλακτική επιλογή στις οδηγίες μετακίνησης από τους Χάρτες της Google.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και του ΟΑΣΑ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τους Χάρτες της Google, με χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τους καθημερινούς χρήστες των αστικών συγκοινωνιών όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Παράλληλα αποτελεί μέρος της αποστολής της ομάδας Χαρτών της Google να βοηθήσει τους χρήστες να εξερευνήσουν τον κόσμο με αστικές συγκοινωνίες, αυτοκίνητο ή και πεζοί.

Οι πληροφορίες Transit είναι διαθέσιμες τόσο στους Χάρτες της Google στο διαδίκτυο, όσο και στην εφαρμογή Χαρτών της Google για κινητά.

Για άμεση πρόσβαση στις παραπάνω πληροφορίες, επισκεφτείτε απλά το maps.google.gr, κάντε κλικ στo «Λήψη Οδηγιών» και επιλέξτε την μετακίνηση «Με δημόσια συγκοινωνία» (το εικονίδιο με το λεωφορείο). Εισάγοντας στοιχεία εκκίνησης και προορισμού και κάνοντας κλικ στο “ΛΗΨΗ ΟΔΗΓΙΩΝ” οι οδηγίες για μετάβασή σας με χρήση αστικών συγκοινωνιών θα είναι στη διάθεσή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε απευθείας τα στοιχεία εκκίνησης και προορισμού σας στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain