Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Οι χρήστες του Gmail απειλούνται από κακόβουλο λογισμικό ανάκτησης κωδικώνΟι χρήστες που προσπαθούν να ανακτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν ξεχάσει στο Gmail θα πρέπει να προσέχουν και να μην χρησιμοποιούν το Gmail hacker Pro, ένα κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί αυτήν την περίοδο , το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να ανακτήσει τους κωδικούς πρόσβασης με αμοιβή.

Οι κακόβουλες εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανακτήσουν κωδικούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν είναι κάτι νέο, αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, όπως εκείνη που ανακαλύφθηκε από την GFI Labs, που ζητάει στους χρήστες κάποιο αντίτιμο. Το Gmail Hacker ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει αναζήτηση στον σκληρό δίσκο για τον ξεχασμένο κωδικό του Gmail και να τον παραδώσει στον χρήστη έναντι 29,99 δολαρίων. Η υπηρεσία ανάκτησης όμως είναι ήδη διαθέσιμη από τη Google και φυσικά είναι δωρεάν.

Το GMail Hacker Pro σύμφωνα με την GFI ανήκει στην κατηγορία των Trojan και μπορεί να εντοπιστεί με το όνομα GmailHackerPro.pj!.1a.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain