Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Forthnet:Είσοδος στην κινητή τηλεφωνία

Την είσοδό της στην παροχή και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εξετάζει η Forthnet. Μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος της Nova, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πάνος Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει αν έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Η Forthnet δεν πρόκειται να επιδιώξει να αποκτήσει συχνότητες, αλλά θα ακολουθήσει το μοντέλο του MVNO (Mobile Virtual Network Operator), όπου η εταιρεία παρέχει μεν υπηρεσίες μέσω του δικού της εμπορικού σήματος, αλλά χρησιμοποιεί τις υποδομές κάποιου από τους υπάρχοντες παρόχους. Αντίστοιχες προθέσεις έχει εκδηλώσει και η Cyta, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις.

Πέραν της κινητής τηλεφωνίας, η Forthnet συνεχίζει να δίνει έμφαση στις υπηρεσίες περιεχομένου. Στα πλάνα περιλαμβάνεται το λανσάρισμα το 2012 του Nova Anywhere, μίας υπηρεσίας όπου θα μπορεί ο συνδρομητής να βλέπει το περιεχόμενο του μπουκέτου οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Επίσης, στα σχέδια είναι και η διάθεση υπηρεσίας video on demand, όπου ο συνδρομητής θα μπορεί να παρακολουθεί όποια ταινία επιθυμεί τη στιγμή που το θέλει μέσω της ευρυζωνικής σύνδεσής του.

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό είχε ως αποτέλεσμα η Nova να εγγράψει σημαντικό αριθμό συνδρομητών τον Αύγουστο, όμως, το Σεπτέμβριο -μετά την ανακοίνωση του πρώτου πακέτου μέτρων- η κατάσταση άλλαξε, καθώς η ανακοίνωση των μέτρων «πάγωσε» τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Νέα πακέτα
 
Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας σημείωναν ότι στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία νέων πακέτων που θα είναι προσιτά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαφορετικών ομάδων καταναλωτών. Πάντως, τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα επισφαλειών σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς η συνδρομή στη Nova προπληρώνεται, ενώ στη σταθερή τηλεφωνία, η Forthnet ακολουθεί πιο αυστηρή πολιτική αποσύνδεσης.
Οσον αφορά στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας, καθώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα. Το κυριότερο από αυτά είναι ότι οι ξένοι παροχείς περιεχομένου ζητούν να προπληρώνει η Forthnet, καθώς δεν δέχονται τις εγγυητικές επιστολές ακόμη και των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain