Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Το Chrome ελέγχει απομακρυσμένους υπολογιστές

Για πρώτη φορά τέτοια δυνατότητα σε browser

Οι εγκέφαλοι της Google κυκλοφόρησαν μία φανταστική νέα εφαρμογή web για τον Chrome που πραγματικά δίνει μία άλλη διαστάση στις δυνατότητες που είχαν οι μέχρι τώρα οι περιηγητές. Ονομάζεται Chrome Remote Desktop, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή από απόσταση και με ασφάλεια, όλα μέσα σε ένα παράθυρο του Chrome!
Ενώ η τεχνολογία αυτή καθ’ αυτή δεν είναι κάτι το καινούργιο και χρησιμοποιείται κατά κόρον από διάφορους προγραμματιστές ή ανθρώπους που χρειάζεται να βοηθήσουν κάποιον από μακριά σε θέματα υπολογιστών, η ενσωμάτωσή της σε έναν περιηγητή και μάλιστα με ασφάλεια είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση.

Επί του παρόντος διατίθεται σε Beta, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν ασφαλή κωδικό για να επιτρέψει την πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή. Και οι δύο υπολογιστές πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την app για να λειτουργήσει. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί cross-platform σε Mac, PC, και Linux, το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό ατού προς όφελος του app.

Λειτουργεί, επίσης, στο Chrome OS, το οποίο να είναι και πιθανότητα η κύρια αιτία ανάπτυξης και πεδίο λειτουργίας.

Η εφαρμογή είναι και τεράστια, 17 ολόκληρα MB, και είναι διαθέσιμη στο Chrome App Store.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain