Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την Κάρτα Αποδείξεων



Η αλήθεια είναι πως οι περικοπές δε μας «εμπνέουν» να κάνουμε αγορές, παρ’ όλα αυτά, καθώς η ζωή συνεχίζεται, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα μπορούμε και να τις καταγράφουμε με τη βοήθεια της «φοροκάρτας».

 
Μαζί με τον Οκτώβρη, λοιπόν, μπαίνει στη ζωή μας και η περίφημη Κάρτα Αποδείξεων, ένα νέο «εργαλείο» που παρέχει στους πολίτες το Υπουργείο Οικονομικών και μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας, μεταξύ άλλων, και τη χρονοβόρα διαδικασία καταγραφής των αποδείξεων στο τέλος του έτους.

Η χρήση της φοροκάρτας είναι, προς το παρόν, προαιρετική, αν, πάντως, σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα της απόκτησής της, μπορείτε να την προμηθευτείτε δωρεάν από οποιοδήποτε κατάστημα των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Η ενεργοποίησή της για τους μη πιστοποιημένους χρήστες του TAXISnet γίνεται μέσω SMS στο 54053 (Α.Φ.Μ., κενό, 10ψήφιος αριθμός κάρτας) με χρέωση 0.11 ευρώ ανά μήνυμα ή για τους πιστοποιημένους μέσω του http://www.gsis.gr/karta/index.html.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής και σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (Point of Sales-POS). Η συναλλαγή καταγράφεται με μια απλή διαδικασία: μετά την έκδοση της απόδειξης ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας «περνάει» την Κάρτα Αποδείξεων από το POS και πληκτρολογεί το ποσό της συναλλαγής. Αμέσως εκτυπώνεται αποδεικτικό που δίνεται στον πελάτη, μαζί με την απόδειξη της συναλλαγής.

Στο τέλος του έτους, το ποσό των αγορών που έχει καταχωρηθεί στη» φοροκάρτα» περνάει αυτόματα στη φορολογική μας δήλωση, στην οποία βέβαια μπορούμε να προσθέσουμε και επιπλέον αποδείξεις από επιχειρήσεις που δεν υποστηρίζουν το νέο «εργαλείο».

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, η χρήση της «φοροκάρτας» είναι ιδιαίτερα ασφαλής, καθώς «δε γίνεται καταγραφή των συνηθειών του καταναλωτή αλλά καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος των αγορών του».


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain