Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

BlackBerry: Διέρρευσαν δύο videos που δείχνουν εξελιγμένες μελλοντικές δυνατότητες



Δύο videos που διέρρευσαν από τη RIM, κατασκευάστρια εταιρία των BlackBerry δείχνουν σημαντικές νέες δυνατότητες των συσκευών.

Πρόκειται για δυνατότητες που βασίζονται στις τεχνολογίες NFC (near field communication) και augmented reality.


Με την τεχνολογία NFC γίνεται εφικτή η ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές από πολύ μικρή απόσταση 3-4 εκατοστών. Είναι ιδανική όχι μόνο για μεταφορά αρχείων, αλλά και για χρήση των συσκευών σαν ηλεκτρονικά «διαβατήρια», κλειδιά ή πορτοφόλια.

Αξιοσημείωτη είναι άλλη μια δυνατότητα που βασίζεται στην τεχνολογία NFC, η δυνατότητα επέκτασης της οθόνης όταν η συσκευή τοποθετείται πάνω σε ειδικά τραπέζια ή γραφεία. Βλέπουμε στο video το γραφείο να γίνεται οθόνη στην οποία προβάλλονται ενδείξεις σχετικές με τη συσκευή.

Βέβαια είναι άγνωστο ακόμα αν και πότε θα εφαρμοστούν αυτές οι τεχνολογίες στις συσκευές της RIM, η οποία τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα (μείωση πωλήσεων και πρόσφατο παγκόσμιο «blackout» στις υπηρεσίες της που άφησε εκατομμύρια δυσαρεστημένους πελάτες).

Ευχόμαστε βέβαια να το πετύχει και όλα να πάνε καλά, αφού οι τεχνολογίες που βλέπουμε στα βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

via secnews
Ακολουθούν τα δύο βίντεο:

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain