Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τι κρύβει η πρόσκληση για το iPhone event



Όπως είδαμε την Τρίτη το απόγευμα η Apple έστειλε τις προσκλήσεις στους developers για το event που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Το TUAW ζήτησε την βοήθεια από κάποιον εμπειρογνώμονα αριθμολογίας, τον Helmut Weltschmertz, του ινστιτούτου αριθμολογίας Koblenz και αυτός  μας εξηγει ακριβώς τι σημαίνουν τα σύμβολα στην πρόσκληση.
Το εικονίδιο του ημερολογίου. Εδώ η Apple μας λέει ότι θα είναι“tues” (“δύο” σε κάποια αρχαία ξένη γλώσσα που έχει χαθεί στην ιστορία) συσκευές που θα ανακοινωθούν. Ο αριθμός 4 που βρίσκεται κάτω από την λέξη tuesday (Τρίτη) “tues” υποδηλώνει ότι και τα δύο iPhones θα είναι καλύτερα από το iPhone 4. Κάποιοι θα πούνε ότι το εικονίδιο δείχνει απλά την ημερομηνία του event, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να δούμε.

Το εικονίδιο του ρολογιού. Οι δείκτες στο ρολόι δείχνουν τον αριθμό 10 και τον αριθμό 12. Αλλά στην πραγματικότητα και ο μεγάλος δείκτης δείχνει το 12. Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά 12 + 12 + 10 σαν αποτέλεσμα έχουμε τον αριθμό 34. Αυτό λέει πολλά… η κανονική μητέρα του Steve Jobs, Joanne Simpson, ξαναπαντρεύτηκε τον George Simpson όταν ήταν 34 χρονών, κάτι που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση καλύπτει τα πάντα που συνέβησαν στον τομέα 51 (Area 51) το 1966. Αλλά εκτρέπομαι. Υπάρχει μια πρόοδος εκεί. 3… 4…. 5! Ναι! Το iPhone 5 θα ανακοινωθεί.

Το εικονίδιο του Χάρτη. Το 280 που φαίνεται στην ασπίδα μας δείχνει ότι θα κυκλοφορήσει το iOS 5 και θα έχει 280 νέες ή βελτιωμένες δυνατότητες. Το νόημα που βρίσκεται στον διαχωρισμό της κίτρινης και της πορτοκαλί γραμμής μπορεί να το βρει ο οποιοσδήποτε. Σημαίνει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει προιόντα σε δύο χρώματα. Η καρφίτσα σημαίνει ότι αυτό το εικονίδιο μπορεί να πέσει από την σελίδα και γι’ αυτό κάποιος έβαλε την καρφίτσα ώστε να το αποτρέψει.

Το εικονίδιο του Τηλεφώνου. Α! ο αριθμός 1. Μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι είναι ο πιο μοναχικός αριθμός και ότι βρίσκεται πάνω δεξιά  στο εικονίδιο έχει ειδική σημασία. Σημαδεύει βορειοανατολικά και στις παλιές ημέρες της Αμερικής, εκεί που έκαιγαν τις μάγισσες, στο βορειοανατολικό κομμάτι της περιοχής. Είναι προφανές και ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει ότι στο design των καινούριων τηλεφώνων θα υπάρχει μαγεία. Οι πράσινες ρίγες είναι ένδειξη για ένα event στο οποίο όλοι θα φοράνε κουστούμια. Το λευκό εικονίδιο τηλεφώνου έχει βαθύτερο νόημα. Να σημειώσουμε ότι μοιάζει ακριβώς με μια σιλουέτα από έμβρυο, που μας δείχνει την γέννηση μιας νέας εποχής τεχνολογίας, φθηνής μπύρας και παγκόσμιας ειρήνης.

Φυσικά τα παραπάνω είναι μόνο η ανάλυση του Dr. Weltschmertz, τα οποία θα πείσουν αρκετούς που γνωρίζουν την Apple.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain