Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Car Pooling: Μοιράσου μία διαδρομή με το αυτοκίνητο και βρες λύση στην κρίση και τις απεργίες των ΜΜΜ



Κρίση, αυξημένη φορολογία, μειωμένοι μισθοί… Η βενζίνη έχει φτάσει στο Θεό και τα ΜΜΜ κάνουν απεργίες κάθε τρεις και λίγο. Τι θα κάνεις; Θα αναζητήσεις λύση στο Car Pooling.


Πρόκειται για μια νέα τάση που θέλει να μοιράζεσαι μία διαδρομή με το αυτοκίνητο, με άλλους που συμβαίνει να θέλουν να πραγματοποιήσουν την ίδια. Το τελευταίο διάστημα ένα hashtag που έχει δημιουργηθεί στο Twitter, το #carpoolgr, μετά από πρωτοβουλία του @AthensTransport, σε βοηθάει να εντοπίσεις διαδρομές που σε βολεύουν να μοιραστείς ή να ενημερώσεις για μία διαδρομή που σκοπεύεις να κάνεις, ώστε να βρεις συνεπιβάτες.

Το Car Pooling και το hashtag #carpoolgr έκαναν θραύση την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας των MMM και το ίδιο αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη όποτε και έχουν προγραμματιστεί νέες απεργίες. Μπορεί, βέβαια ,να αποτελέσει και μέρος της καθημερινότητάς σου, σε μία εποχή που δεν είναι εύκολο πάντα να πληρώνεις τη βενζίνη που απαιτείται για τις μετακινήσεις σου ή το κόμιστρο ενός ταξί.

Πέρα από το twitter, υπάρχει και site για το Car Pooling το οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό στο http://www.carpooling.gr/main.php και σου επιτρέπει με τον ίδιο τρόπο να βρεις και να μοιραστείς διαδρομές.

Έξυπνη ιδέα που αποδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι όχι μόνο να αντέξουμε την κρίση, αλλά και να κάνουμε νέες γνωριμίες μέσα από αυτή, που θα μας διευκολύνουν στην καθημερινή μας ζωή.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain