Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς Android εφαρμογές;


Αν κοιτάξει κανείς το iPhone μου και τις εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει, θα καταλάβει κάποια πράγματα για μένα: μου αρέσει η φωτογραφία, θεωρώ σημαντικότερο το Twitter από το Facebook, περνάω πολλές ώρες παίζοντας παιχνίδια και με ενδιαφέρει περισσότερη η web based επικοινωνία μου με τους ανθρώπους και λιγότερο οι κλήσεις και τα sms.
Η εταιρία ερευνών Nielsen (που πρόσφατα δημοσιοποίησε και την πρώτη της έρευνα για τα social media) “κοίταξε” τα Android smartphones των χρηστών και είδε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο. Όπως θα δείτε και στο graphic που ακολουθεί, στην κορυφή βρίσκεται το Android Market ενώ ακολουθεί το Google Maps, το Gmail και το Facebook. Την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν το Google Search και το YouTube.

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές έχουν active reach από 90.5% (Android Market) έως και 51.4% (YouTube). Στην έβδομη θέση βρίσκεται το Advance Task Killer Free με ποσοστό μόλις 26.1% ενώ το Angry Birds ακολουθεί με 25.9%. Με εξαίρεση την σουίτα QuickofficePro, καμία άλλη επαγγελματική εφαρμογή δεν βρίσκεται στο Top-20 της έρευνας.

Σε αντίθεση με τον αντρικό πληθυσμό που η δεύτερη πιο χρησιμοποιημένη εφαρμογή είναι το Google Maps, στις γυναίκες την δεύτερη θέση έχει το Facebook ενώ το Google Maps έρχεται τέταρτο πίσω από το Gmail. Μάλιστα, το ποσοστό των αντρών και των γυναικών Facebook users διαφέρει αρκετά καθώς οι γυναίκες το χρησιμοποιούν σε ποσοστό 81% ενώ οι άντρες μόλις σε 66.9%.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain