Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι της τεχνολογίας



Αν υπάρχει μία αγορά που μπορεί να καυχιέται ότι πηγαίνει καλά, παγκοσμίως, αυτή είναι της τεχνολογίας. Έτσι, και φέτος, το περιοδικό Forbes εξέδωσε την περίφημη λίστα του με τους πλουσιώτερους ανθρώπους που απέκτησαν την περιουσία τους, μέσα από την ενασχόλησή τους με την τεχνολογία. Ποιος νομίζετε ότι παραμένει στην πρώτη θέση; 


Μα φυσικά ο Bill Gates που για πολλά χρόνια διατηρεί την πρωτιά και στην αντίστοιχη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ανεξαρτήτως δραστηριότητας. Η είδηση όμως, δεν βρίσκεται στην πρωτιά, αλλά στο γεγονός ότι ο Mark Zuckerberg, ή αλλιώς Mr. Facebook, κατάφερε να περάσει 21 θέσεις σε σχέση με πέρυσι και να φτάσει στην 14η, σχετικά με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ενώ σε αυτή με τους «τεχνολογικούς» βρίσκεται στην 4η θέση. Προφανώς αυτό σημαίνει πως οι δουλειές για το Facebook πηγαίνουν καλά…

Ας δούμε λοιπόν την πλήρη λίστα με τους 10 πρώτους.

10. Ο Steve Jobs με περιουσία 7 δις δολάρια. Μπορεί να ήταν ο CEO της Apple αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από τις μετοχές της Disney που πήρε όταν πούλησε την Pixar.


9. O Paul Allen με περιουσία που τιμάται στα 13,2 δις δολάρια. Αν και δεν τον θυμάστε, ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft.

8. Στην 8η θέση ο τωρινός CEO της Microsoft, Steve Ballmer. Τελικά στην Microsoft τα οικονομικά πάνε καλά… πολύ καλά!



7. Michael Dell, της γνωστής εταιρίας Dell. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 15 δις και για το 2011 είδε αύξηση κατά 500 εκατομμύρια, εξαιτίας της αύξησης της τιμής της μετοχής της Dell.

 6. – 5. Εδώ έχουμε ισοβαθμία. Με περιουσία που τιμάται στα 16,7 δις δολάρια, από την μία βρίσκεται ο Larry Page, CEO της Google που έχει αναλάβει την διατήρηση της ευμάρειας της εταιρίας, αλλά και ο Sergei Brinn, συνιδρυτής της Google, που… έχει ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Και οι δύο τους αναμένεται να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι του χρόνου.

4. Ο Mark Zuckerberg, o γνωστός 27χρονος που διαθέτει περιουσία αξίας 17,5 δις δολαρίων



3. Jeff Bezos… της γνωστής οικογενείας που ακούει στο όνομα Amazon. 19,1 δις δολάρια η περιουσία του αλλά όλα τα λεφτά είναι τα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτεί… όπως οι αερόσακοι για κινητά.


2. Ο Larry Ellison, ιδρυτής της Oracle θεωρείται από τους γοητευτικότερους πλούσιους άντρες του διεθνούς τζετ σετ και όχι μόνο της τεχνολογίας. Τον κάνουν ακόμα γοητευτικότερο τα 33 δις που εκτιμάται η περιουσία του και του εξασφάλισε και την 3 θέση στη γενική λίστα του Forbes.

Να ευχηθούμε και στα δικά σας;
Πάντως αν θέλετε να δείτε την πλήρη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, πατήστε εδώ

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain