Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Rollout.gr: Οδηγός πόλης για ΑμΕΑ



Το ότι η πόλη της Αθήνας είναι «αφιλόξενη» για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες δεν είναι καινούριο συμπέρασμα. Και παρά τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, μένει πολύς δρόμος ακόμα να διανύσουμε (είτε ως κουλτούρα είτε ως υποδομές) για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας. Το rollout.gr που ανέβηκε πριν από λίγες μέρες είναι o πρώτος διαδικτυακός οδηγός της Αττικής στον οποίο μπορούμε να ενημερωθούμε για όλα τα σημεία που εξασφαλίζουν στα ΑμΕΑ ελεύθερη πρόσβαση.


Είναι όπως αναφέρεται σε προχθεσινό άρθρο του enet.gr αποτέλεσμα μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του κ. Ανδρέα Στρατικόπουλου, αθλητή και φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που είναι παραπληγικός τα τελευταία πέντε χρόνια, έπειτα από ατύχημα στη θάλασσα, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τα δικά του προβλήματα μετακίνησης στην πόλη, αποφάσισε να οργανώσει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο οδηγό.

Στο rollout.gr ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλα τα εστιατόρια, bars, κινηματογράφους, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, χώρους πολιτισμού που είναι φιλικά προς τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, προσφέροντας όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για καθένα από αυτά τα σημεία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain