Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Firefox for tablets, ο δημοφιλης browser τωρα και για tablets



H Mozilla παρουσίασε μια νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της, Firefox, ειδικά σχεδιασμένη για Android Honeycomb tablets. Η νέα έκδοση βασίζεται στην αρχική έκδοση του Firefox για smartphones, με τη διαφορά ότι είναι βελτιστοποιημένη για χρήση στις μεγαλύτερες οθόνες των tablets.


Για παράδειγμα η mobile έκδοση του Firefox φροντίζει να παραμερίζει όλα τα εργαλεία προκειμένου ο χρήστης να έχει τον απαραίτητο χώρο για να σερφάρει ανενόχλητος στο Διαδίκτυο. Οι μεγαλύτερες, όμως, οθόνες των tablets επιτρέπουν σε μερικά από τα χρήσιμα αυτά εργαλεία (π.χ. τα tabs) να επιστρέψουν στην οθόνη.

Συγκεκριμένα, σε landscape mode, τα tabs βρίσκονται μόνιμα σε μια αριστερή sidebar, προκειμένου ο χρήστης να εναλλάσσει τα tabs με τον αριστερό του αντίχειρα και να κάνει scroll down με το δεξιό. Σε portrait mode, τα tabs είναι τοποθετημένα σε ένα μενού στο πάνω μέρος της οθόνης, έτσι ώστε στο κάτω μέρος της σελίδας να υπάρχει ελεύθερος χώρος για την εμφάνιση των σελίδων.
Τέλος, στην έκδοση για tablets περιλαμβάνεται το γνώριμο μεγάλο Back Button του Firefox, ενώ τα bookmarks και το ιστορικό βρίσκονται στην αριστερή πλευρά για ευκολότερη πρόσβαση.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain