Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Τα “μαύρα μούρα” αντεπιτίθενται



“Το μεγαλύτερη λανσάρισμα στην ιστορία της” χαρακτηρίζει η Research In Motion την ανακοίνωση 5 συσκευών Blackberry, οι οποίες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι βασίζονται στο Blackberry OS 7, ενώ γενικότερα η RIM αποφάσισε να ασχοληθεόι σοβαρότερα με το κομμάτι των οθονών αφής. Έτσι, στο νέο χαρτοφυλάκιο υπάρχουν δύο μοντέλα με οθόνη αφής 3,7 ιντσών, το Torch 9850 και 9860 με το δεύτερο να λειτουργεί σε δίκτυα CDMA. 


Η RIM είχε ήδη παρουσιάσει τα Bold 9900 και Bold 9930, τα οποία είναι με πλήρες QWERTY πληκτρολόγια αλλά και οθόνη αφής, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC για συναλλαγές μέσω κινητών. Η πέμπτη συσκευή είναι το Torch 9810. 

Οι συσκευές, εκτός από την υποστήριξη του Blackberry OS 7, έχουν αρκετά καλό hardware με τον επεξεργαστή να φθάνει έως και το 1,2 GHz, δυνατότητα λήψης video HD και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που έχει πλέον κάθε smartphone που απευθύνεται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς. Γενικότερα, βέβαια, τα νέα μοντέλα -τα πρώτα εδώ και 14 μήνες- έχουν πολύ ωραίο σχεδιασμό, αλλά πλέον τίθεται το ερώτημα αν η RIM είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain