Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

To ανδροκρατούμενο Google+, ο Mark Zuckerberg και οι νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας



Μπορεί να ακουστεί σοκαριστικό, αλλά ο Mark Zuckerberg δεν είναι πλέον ο πιο «περικυκλωμένος» άνθρωπος του Google+ όπως και τα στελέχη της Google. Αυτό μάλλον οφείλεται σε κάποια «αναδιοργάνωση» των προφίλ στο νέο κοινωνικό δίκτυο και κατά πάσα πιθανότητα σε κάποια εταιρική οδηγία που κυκλοφόρησε στη Google.


Αυτά και άλλα πολλά μας δείχνουν τα στατιστικά του Google+ όπως εμφανίζονται στο socialstatistics.com.

To ενδιαφέρον είναι επίσης πως, σύμφωνα με το ίδιο site, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του νέου κοινωνικού δικτύου είναι άντρες (86.9%!!!!) ενώ μόνο το 11,6% είναι γυναίκες. Υπάρχει κι ένα 1,5% που δηλώνει πως είναι «άλλο»

Γιατί όμως εξαφανίστηκαν τα προφίλ του Mark Zuckerberg αλλά και στελεχών της Google όπως ο Larry Page από την λίστα των 100 δημοφιλέστερων; Σύμφωνα με το the next web, ετοιμάζονται αλλαγές σε σχέση με το πόσο «ιδιωτικό» μπορεί να είναι το προφίλ των χρηστών, και μάλιστα στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ανακοινώνοντας την δυνατότητα να «κρύψει» κάποιος το φύλο του στο προφίλ, αν αυτό επιθυμεί.

Σίγουρα, το Google+ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να πάρει την οριστική μορφή του, αλλά και εμείς σαν χρήστες να εξοικειωθούμε πλήρως με τις δυνατότητές του. Με περισσότερο από 10 εκατομμύρια χρήστες ήδη πάντως, όπως είπε εύλογα και ένα μέλος των «κύκλων» του digitallife.gr «Το Google+ είναι καταδικασμένο να πετύχει».

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain