Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το tablet της Amazon: επιτέλους πραγματικότητα;



Το διαβάσαμε από αρκετές πηγές (μεταξύ των οποίων και η συνήθως πολύ προσεκτική Wall Street Journal) στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε το μεταφέρουμε: πριν μας εγκαταλείψει το 2011, οι φίλοι των tablets θα έχουν στα χέρια τους μια ακόμα επιλογή, αυτή τη φορά όχι από την Google, την Apple ή τις εταιρείες που συνεργάζονται με τη Microsoft αλλά από το πιο διάσημο κατάστημα του Ίντερνετ, το Amazon. Φαίνεται ότι η εταιρεία –η οποία εξακολουθεί, ωστόσο, να κρατάει τα χαρτιά της κλειστά- έχει αυξήσει την κινητικότητά της στον συγκεκριμένο χώρο και κάποια από τα δημοσιεύματα μιλούν για λανσάρισμα ακόμα και πριν τις γιορτές και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο.


Δε μας φάνηκε περίεργο όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά –έστω και σαν υπαινιγμό- δια στόματος Τζεφ Μπέζος και δε μας φαίνεται ακόμα πιο περίεργο τώρα. Ειδικά μια εταιρεία όπως η Amazon με πρόσβαση σε τόσο περιεχόμενο, με τόσο καλό προηγούμενο από τον αναγνώστη Kindle, με δεκάδες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες από τον χώρο της ψυχαγωγίας και, κυρίως, έχοντας στα χέρια της ένα από τα καλύτερα δίκτυα πώλησης στο Ίντερνετ, μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον αν αποφασίσει να βγάλει στα ράφια της μια δική της συσκευή. Και επειδή η συσκευή αυτή θα τρέχει Android, ίσως η Apple να αισθανθεί κάπως περίεργα.

Περίεργα όμως θα αισθανθεί και η Google καθώς θα βρεθεί να έχει έναν σημαντικό ανταγωνιστή στο ίδιο της το λειτουργικό σύστημα! Και αν επαληθευθούν όσα ακούγονται στα δημοσιεύματα που αναφέραμε παραπάνω, έναν ανταγωνιστή που θα κάνει αδύνατα δυνατά προκειμένου να κρατήσει την τιμή του προϊόντος του πολύ χαμηλά –αρκετά κάτω από το όριο των πεντακοσίων δολαρίων, ίσως και κάτω από το όριο των τριακοσίων. Με μια τέτοια τιμή και με τα πιο συμφέροντα πακέτα για όλο το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες στα οποία έχει πρόσβαση η Amazon, ένας χρήστης θα πρέπει να είναι πολύ φανατικός φίλος της Google για να προτιμήσει το δικό της tablet... 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain