Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Symantec: iOS και Android εναντίον κακόβουλου λογισμικού



Σύμφωνα με τη Symantec, είτε έχετε iPhone είτε συσκευή Android, δεν γλυτώνετε τις επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό. Το συγκεκριμένο «πόρισμα» είναι αποτέλεσμα μίας έρευνας που έκανε η Symantec για λογαριασμό των απανταχού IT managers. Ο σκοπός ήταν να διαπιστωθεί ποιες συσκευές είναι πιο ασφαλείς για χρήση από τους υπαλλήλους εκτενώς μηχανογραφημένων εταιρειών. Εντύπωση κάνει η απουσία της πλατφόρμας Blackberry από ένα τέτοιο «συγκριτικό».

Το iOS τα πήγε καλύτερα από το Android στην αντιμετώπιση τυπικών malware προγραμμάτων, απώλειας και καταστροφής δεδομένων, όπως και στις service-based επιθέσεις. Τα λειτουργικά της Apple και της Google όμως σημείωσαν τις ίδιες καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση δικτυακών επιθέσεων, και τις ίδιες κακές επιδόσεις στην αντιμετώπιση των social engineering επιθέσεων. Όσον αφορά την εφαρμογή ειδικών μέτρων ασφαλείας, όπως ελεγχόμενη πρόσβαση με τη χρήση δικαιωμάτων, την πρώτη θέση κατέλαβε το Android.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο συσκευές είναι ευάλωτες σε διαφόρων ειδών επιθέσεις, κυρίως επειδή επιτρέπουν τον συγχρονισμό δεδομένων με εφαρμογές αμφιβόλου επιπέδου ασφαλείας. Η αυστηρή πολιτική της Apple όσον αφορά την έγκριση εφαρμογών πριν δημοσιευθούν στο app store, της δίνει ένα προβάδισμα στην αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού. Η Symantec προειδοποιεί όμως ότι οι jailbroken συσκευές είναι τόσο επισφαλείς όσο και οι υπολογιστές!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα 23 σελίδων της Symantec στο σχετικό PDF με τίτλο «A Window Into Mobile Device Security».


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain