Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Samsung TV με οσμές, μυρωδιές και αρώματα



Κάποτε η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη. Μετά έγινε έγχρωμη. Μετά απέκτησε ήχο home cinema με 5.1 κανάλια. Ύστερα έγινε 3D. Σήμερα είναι Smart TV. Αύριο τι;



Επιστήμονες χρόνια τώρα προσπαθούν να εμπλουτίσουν την τηλεθέαση μας με μυρωδιές, με αρώματα και με οσμές. Φανταστείτε ένα home entertainment σύστημα όπου η εικόνα να είναι 3D, ο ήχος surround και ο χώρος μα πλημμυρίζεται από αρώματα.

Η έρευνα έρχεται από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο. Εκεί έφτιαξαν μια τηλεόραση, βασισμένη σε πρωτότυπο της Samsung.
Η συσκευή περιέχει περίπου 10.000 μοναδικά υγρά αποθηκευμένα σε ειδικές κυψέλες. Όταν ενεργοποιηθεί ένα καλώδιο που υπάρχει μέσα σε κάθε κυψέλη εξατμίζει ποσότητα του υγρού με αποτέλεσμα να «ψεκάζεται» στο χώρο η επιθυμητή οσμή.

Συνδυασμοί των 10.000 υγρών μπορούν να δημιουργήσουν πλήθος διαφορετικών αρωμάτων. Ο ψεκασμός γίνεται μέχρι την απόσταση των 30 εκατοστών.

Φαντασθείτε από μυρωδιά πίτσας μέχρι το άρωμα που φοράει η ηθοποιός στην αγαπημένη μας ταινία. Ήδη η φαντασία μας οργίασε.

Κάποτε θα μιλάμε για 8bit μυρωδιές, για κασέτες με αρώματα όπως τα μελάνια στους εκτυπωτές και για ανάλυση αρώματος….

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain