Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η Microsoft σκοπεύει να ανοίξει 75 καταστήματα σε 2-3 χρόνια

Η Microsoft σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία της στις ΗΠΑ ακολουθώντας μια επιθετική πολιτική στα επόμενα 2 με 3 χρόνια ανοίγοντας συνολικά 75 καταστήματα που θα ανταγωνιστούν τα Apple Store.Η Microsoft διαθέτει ήδη 11 καταστήματα στις ΗΠΑ, και κυρίως στην Καλιφόρνια με το τελευταίο κατάστημα να ανοίγει στο Λος Άντζελες. Είναι προφανές ότι η επιτυχία των Apple Store έχει δελεάσει τη Microsoft που μάλιστα προσπαθεί να προσελκύσει υπαλλήλους των Apple Store υποσχόμενη αυξημένους μισθούς και αποζημίωση για μεταφορικά έξοδα.


Σε μια περίπτωση μάλιστα η Microsoft κατάφερε να προσεγγίσει έναν πρώην market manager των Apple retail, στον οποίο προσέφεραν αύξηση μισθού και του ζήτησαν να επικοινωνήσει με υπαλλήλους που δούλευαν σε Apple Store σε μια προσπάθεια πρόσληψής τους.


Ο στόχος των 75 καταστημάτων είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη Microsoft που θέλει να γευτεί λίγο την επιτυχία της Apple. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα της Apple αποτέλεσαν από μόνα τους το 1/5 της συνολικής αύξησης των χρηματιστηριακών εταιρειών στην Αμερική στους πρώτους τρεις μήνες του 2011.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain