Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει δύο iPhone το Σεπτέμβρη, ένα low-end που θα ανταγωνιστεί τα φθηνά Android και ένα «κανονικό».
Συγκεκριμένα, το κανονικό μοντέλο θα διαθέτει νέο σχεδιασμό και θα διαφέρει οπτικά από το χαμηλό μοντέλο. Επίσης, θα δούμε και νέο iPod touch, όπως συνήθως, ενώ άλλες φήμες έχουν αναφέρει και την πιθανότητα ενός iPad HD.
To δημοσίευμα αυτό συνάδει με παλαιότερες φήμες των τελευταίων ετών που θέλουν την Apple να εργάζεται στην κατασκευή ενός φθηνότερου iPhone (iPhone nano;) για να ανταγωνιστεί καλύτερα τα φθηνά Android. Προσέχτε, όμως, ότι δεν αναφερόμαστε στην τωρινή κατάσταση που κυκλοφορεί το iPhone 3GS ως «φθηνή» επιλογή πλάι στο iPhone 4 αλλά για ένα καινούργιο φθηνό μοντέλο.

Το δημοσίευμα πάει ένα βήμα παραπέρα υποθέτοντας ότι αυτό το φθηνό μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια τροποποιημένη έκδοση του iPod touch. Δεν θα ήταν τόσο δύσκολο για την Apple να προσθέσει το απαραίτητο τσιπ για τις κλήσεις και GPS διατηρώντας την ίδια χαμηλή τιμή που γνωρίζουμε για το iPod touch και να το πουλήσει ως ένα φθηνό iPhone.

Όπως και να έχει το πράγμα η Apple αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να διαβεί αυτό τον δρόμο ενός φθηνού iPhone. Το θέμα είναι να μην διαβεί το δρόμο του Android που η διαφορά μεταξύ των low-end με high-end μοντέλων είναι χαοτική αλλά να προσφέρει μια αξιοπρεπέστατη πρόταση σε προσιτή τιμή εκμεταλλευόμενη την ισχυρή της θέση στην αγορά για να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές και πραγματικά να χτυπήσει την αγορά.