Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το iOS 5 πολεμάει το jailbreak, ο Steve Jobs δεν θέλει downgrades

Προβλήματα για όσους αγαπάνε το Cydia και το jailbreak στο iPhone. Η νέα beta έκδοση του iOS 5 κάνει πιο δύσκολη την δουλειά των jailbreaks, αν όχι αδύνατη. Η νέα beta 2 του iOS 5 αποτρέπει τους χρήστες από το downgrade του λειτουργικού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά με το jailbreak και ο χρήστης θέλει να εγκαταστήσει μια προηγούμενη έκδοση του iOS, το iPhone απλά θα αρνηθεί την εγκατάσταση.

Η Apple θέλει να δυσκολέψει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτούς που προσπαθούν να κάνουν jailbreak το iPhone. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και λέγεται Cydia μαζί με χιλιάδες jailbreak apps που δεν πληρώνουν cent τσακιστό στην Apple ενώ την ίδια στιγμή έχουν τον απόλυτο έλεγχο του iPhone.
Με τον νέο τρόπο που χρησιμοποιεί πλέον η Apple, η διαδικασία backup των blobs δεν έχει πλέον νόημα αφού σε κάθε εγκατάσταση τα νούμερα αλλάζουν και το iPhone δεν μπορεί να αναγνωρίζει κάτι σταθερό που έχει σχέση με το hardware παρά μόνο αυτό που θέλει η Apple μέσα από το iOS 5.
Λιγότερα jailbroken iPhones και iPad σημαίνουν λιγότερα jailbroken apps και άρα περισσότερα χρήματα για την Apple μέσα από το App Store. Ταυτόχρονα σημαίνει λιγότερη ελευθερία και δημιουργικότητα στην δημιουργία εφαρμογών που η Apple έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να αντιγράψει από το Cydia στο iOS και να χρησιμοποιήσει ως νέα χαρακτηριστικά στο iOS 5.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain