Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Apple vs HTC σημειώσατε 1: Και οι μάχες συνεχίζονται…



Νομική νίκη θεωρείται για την Apple η αρχική απόφαση της Επιτροπής Νομικού Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η HTC έχει παραβιάσει δύο από τις πατέντες της. Η σχετική καταγγελία είχε κατατεθεί από την αμερικανική εταιρεία το Μάρτιο του 2010 και αφορούσε 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, από τα οποία η HTC φαίνεται πως έχει παραβιάσει τα δύο, σύμφωνα με την ITC. Ο νομικός εκπρόσωπος της ταϊβανέζικης εταιρείας δήλωσε, πάντως, ότι η HTC θα καταθέσει προσφυγή για να ανατρέψει την απόφαση.
 
Αν η τελική απόφαση της επιτροπής παραμείνει η ίδια, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και για απαγόρευση προώθησης των προίόντων της HTC στην αμερικανική αγορά, αν και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι υποθέσεις, τις περισσότερες φορές, καταλήγουν με (οικονομικό) συμβιβασμό μεταξύ των εμπλεκομένων εταιρειών.

Όπως αναφέρει, το site AllThingsD, τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούν τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος Android, κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να έχει επιπτώσεις σε όλους τους κατασκευαστές συσκευών Android.

Όποια και να είναι η κατάληξη και αυτής της διαμάχης, το σίγουρο είναι ότι οι εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο την ITC να επιλύσουν τις διαφορές τους, επειδή η επιτροπή αυτή θεωρείται πιο αποτελεσματική από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Οι μάχες μεταξύ τους είναι, όπως και να έχει, σκληρές, στο κομμάτι των πατεντών και δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Apple κατέθεσε νέα καταγγελία κατά της HTC, αυτή τη φορά για την καταπάτηση 5 νέων πατεντών. Από την πλευρά της, η ταϊβανέζικη εταιρεία, νωρίτερα αυτό το μήνα, εξαγόρασε την εταιρεία S3 Graphics, κυρίως λόγω της κατοχής από αυτήν μίας συλλογής από πατέντες, για τις οποίες η ITC πρόσφατα αναγνώρισε ότι χρησιμοποιήθηκαν παράνομα από την Apple. Η αμερικανική εταιρεία, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να βρίσκεται στη μέση ενός ακόμη «πολέμου», που αφορά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και εναντίον της Samsung Electronics.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain