Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΕΑ ήταν ο επόμενος στόχος των hackers



Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι hackers κατάφεραν και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα από το forum του Neverwinter Nights. Βέβαια, θέλοντας να καθησυχάσει το κοινό, δήλωσε ότι δεν κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών, μιας και το ψηφιακό κατάστημα της εταιρίας δεν βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών. Οπότε, σε περίπτωση που δεχτείτε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΕΑ, θα πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς σας σε όλες τις ιστοσελίδες του κολοσσού.


“Το σύστημα από servers που συνδέονται με το forum του Neverwinter Nights έγινε στόχος μιας υπερσύγχρονης και παράνομης επίθεσης. Κινηθήκαμε γρήγορα προκειμένου να εφαρμόσουμε πρόσθετες διαδικασίες ασφαλείας για την αποτροπή κάποιου παρόμοιου συμβάντος,” δήλωσε η Electronic Arts.

“Μόλις αντιληφθήκαμε την επίθεση, αμέσως πήραμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουμε τα δεδομένα των καταναλωτών μας και αρχίσαμε την εκτίμηση της διαρροής. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πληροφορίες όπως user names, κρυπτογραφυμένοι κωδικοί, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα, τηλεφωνικοί αριθμοί, CD keys, ημερομηνίες γέννησης και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να έχετε βάλει στον EA λογαριασμό σας είναι πολύ πιθανόν να κλάπηκαν,” ανέφερε ο Aaryn Flynn της BioWare Edmonton.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain