Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

H Nokia δίνει την κατασκευή Windows Phone συσκευών στη Compal



Τι μας έκανε να αγαπάμε την Nokia; Τα εκπληκτικής ποιότητας τηλέφωνά της. Αυτό το εξαιρετικό hardware που στα χέρια του πιο απαιτητικού καταναλωτή, αντέχει τα πάντα. Αυτό μας έκανε να αντέχουμε το Symbian ενάντια στα trends της αγοράς, αυτό μας έκανε να λέμε «δεν πειράζει» όταν ανακοινωνόταν τον Φεβρουάριο η αμφίβολη συνεργασία της Nokia με την Microsoft, αυτό μας έκανε να λέμε, «το καλό πράγμα αργεί να γίνει» όλη αυτή τη χρονιά αναμένοντας για το πρώτο Nokia Windows Phone. Και να που έρχεται η είδηση λοιπόν ότι η φιλανδική Nokia θα δώσει outsourcing την κατασκευή των Windows Phone που θα κυκλοφορήσει, στην Compal. Η Compal δηλαδή θα φτιάχνει τηλέφωνα που θα έχουν πάνω τους το σήμα της Nokia.


Δεν έχουμε κανέναν λόγο να υποτιμήσουμε την Ταϊβανέζικη εταιρία. Άλλωστε η Compal κατασκευάζει δια λογαριασμού της Dell και άλλων… Αλλά… Το ότι η Nokia μας είχε συνηθίσει να κατασκευάζει η ίδια τα τηλέφωνά της, στα διάφορα εργοστάσια που διατηρεί σε όλο τον κόσμο, το ότι μόλις τον Μάρτιο ανακοίνωνε την πρόθεσή της να χτίσει νέα μονάδα παραγωγής στο Ανόι του Βόρειου Βιετνάμ και το ότι η ίδια είχε φροντίσει να δημιουργήσει τόσο θόρυβο γύρω από την συνεργασία της με την Microsoft… ε κάπου δεν μας στέκει.

Δεν θα μπούμε στην συνωμοσιολογική συζήτηση που λέει ότι ο Elop πήγε στην Nokia για να την κομματιάσει και να κλείσει τα εργοστάσιά της. Δεν θα δεχόμασταν κάτι τέτοιο για την άλλοτε κραταιά ναυαρχίδα των Φιλανδών. Απλά απογοητευόμαστε, δυστυχώς, άλλη μία φορά μέσα στο 2011.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain