Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σύντομα στην Ελλάδα η 3D πρόταση της HTC



Στο 3D στρέφουν την προσοχή τους οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Τελευταίο δείγμα από την HTC, η οποία μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου θα έχει αρχίσει να διαθέτει στην ελληνική αγορά το EVO 3D. Μία συσκευή, η οποία, όπως προκύπτει και από το όνομα της, έχει μία οθόνη με δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε 3 διαστάσεις. Και, μάλιστα, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών, όπως συμβαίνει με τις 3D τηλεοράσεις.


Η HTC είχε παρουσιάσει το EVO 3D το χειμώνα, αλλά η έκδοση που είχε ανακοινώσει προοριζόταν αποκλειστικά για την αμερικανική αγορά, όπου η ταϊβανέζικη εταιρεία προσπαθεί να διεισδύσει. Τώρα, όμως, η HTC ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή έκδοση, η οποία δεν έχει και ιδιαίτερες διαφορές από την αμερικανική.

Το EVO 3D ανήκει στις αποκαλούμενες και superphones συσκευές με κύρια διαφορά το 3D. Σημειωτέον πως μόνο η LG έχει παρουσιάσει και ξεκίνησε ήδη να διαθέτει κινητό τηλέφωνο με 3D δυνατότητες και πιο συγκεκριμένα το LG Optimus 3D. Πίσω, όμως, στο EVO 3D, το οποίο εξωτερικά μοιάζει αρκετά με το Sensation (σ.σ. το έτερο superphone της HTC). Η οθόνη είναι στις 4,3 ίντσες και μπορεί να αναπαράγει 3D περιεχόμενο. Όμως, εκεί που αρχίζει και έχει ενδιαφέρον είναι στην κάμερα, ή για την ακρίβεια στις δύο στερεοσκοπικές κάμερες με ανάλυση 5 megapixel η κάθε μία που αναλαμβάνουν το ρόλο της λήψης φωτογραφιών ή video σε 3D. Επιπλέον, όμως, το aperture της κάμερας είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να φθάσει

Ουσιαστικά, το EVO 3D είναι μία μηχανή δημιουργίας 3D περιεχομένου, το οποίο μπορεί να προβληθεί και σε τηλεόραση. Σημειωτέον πως δεν υπάρχει σύνδεση HDMI, αλλά θα υπάρχει ειδικός adaptor προκειμένου να συνδέεται η συσκευή με μία τηλεόραση μέσω της HDMI θύρας της τελευταίας.
Από εκεί και πέρα, το EVO 3D έχει το νέο μενού του Sensation, έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2 Ghz και γενικότερα διαθέτει ότι περιμένει κανείς από μία κορυφαία συσκευή στην κατηγορία των smartphones. Άλλωστε, και η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στα επίπεδα του Sensation, το οποίο κοστίζει (χωρίς επιδότηση) περίπου 599 ευρώ.

Τέλος, το EVO 3D υποστηρίζει τη νέα υπηρεσία HTC Watch μέσω της οποίας μπορεί ο χρήστης να “κατεβάσει” και να δει ταινίες στο κινητό του. Την ίδια υπηρεσία, για την οποία είναι απαραίτητη η συνεργασία με πάροχο υποστηρίζει και το Sensation. Στην Ελλάδα, πάντως, δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν από τον Οκτώβριο. 


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain