Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μέχρι 150 φίλους στα social media



Στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, η σύνδεση με άλλους χρήστες δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το πρόβλημα είναι πως από κάποιο σημείο και έπειτα δεν μπορείς να είσαι σε πραγματική επαφή με τους φίλους σου, καθώς ο αριθμός τους έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ο αριθμός αυτός είναι περίπου 150 άνθρωποι. Ο Μπρούνο Γκονκλάβες και οι συνάδελφοι του μελέτησαν 380 εκατ. tweets που εστάλησαν από 3 εκατ. χρήστες του Twitter μέσα σε διάστημα 4 ετών και είδαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάνε πολύ δυναμικά, αλλά κάποια στιγμή λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών από άλλους χρήστες κάνουν πίσω και συνδέονται περισσότερο με τις επαφές εκείνες που έχουν την πιο στενή σχέση. Ο αριθμός αυτών των επαφών είναι περίπου 150 άτομα.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με το pcw.com είναι πως τη δεκαετία του 1990 ο Βρετανός ανθρωπολόγος, Ρόμπιν Ντάνμπαρ είχε εκτιμήσει ότι 150 φίλοι είναι ο μάξιμουμ αριθμός ανθρώπων που ένας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί. Και η εκτίμηση είχε γίνει πολύ πριν εμφανιστεί το Twitter και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain