Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Xbox360: το Paypal έρχεται… οι πιστωτικές κάρτες φεύγουν!



Η «νίλα» της Sony, με το hacking του Playstation Network, και την κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών, είναι στον ψηφιακό κόσμο κάτι ανάλογα σημαντικό με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Έτσι οι εταιρείες του χώρου άρχισαν να παίρνουν νέα μέτρα ασφαλείας.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η ανοιξιάτικη αναβάθμιση (spring update) για το firmware του Xbox360, θα δώσει στους συνδρομητές του Xbox Live (XBL) τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από το Marketplace μέσω του Paypal. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Paypal είναι μία υπηρεσία του Ebay, όπου συνδέετε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν μέσω του Paypal, δίνοντας έτσι τα οικονομικά στοιχεία τους σε μία μόνο υπηρεσία.

Με αυτό τον τρόπο η Microsoft «νίπτει τας χείρας της», προσπαθώντας να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία πιστωτικών καρτών από τους δικούς της servers. Σήμερα η χρήση του Paypal επιτρέπεται μόνο μέσω υπολογιστή από το xbox.com όμως μετά την εγκατάσταση του νέου update θα είναι εφικτή η χρήση του και απευθείας από την κονσόλα.

Βέβαια η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη σε μία λίστα 13 χωρών, όπου δυστυχώς περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Με δεδομένο ότι το Xbox Live χρειάστηκε 8 χρόνια για να λειτουργήσει επίσημα στην Ελλάδα, δεν θέλουμε να φανταστούμε πότε θα «δεήσει» η Microsoft για μία ακόμα φορά να μας «κάνει τη χάρη» ώστε να προσφέρει τα αυτονόητα.

Η διάθεση του spring update ξεκίνησε σήμερα και θα διατεθεί σταδιακά, εντός δύο εβδομάδων, σε όλες τις χώρες. Εκτός από το παραπάνω χαρακτηριστικό, που δεν θα απολαύσουμε καν, το update προσθέτει την προαιρετική λειτουργία standby στις επιλογές διαχείρισης ενέργειας. Επίσης φέρει αλλαγές στο πρότυπο μορφοποίησης των οπτικών δίσκων στους οποίους διατίθενται τα παιχνίδια του Xbox360.




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain