Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μία σύνδεση για κάθε άνθρωπο



Στο 100% έχει φθάσει πλέον το ονομαστικό ποσοστό διείσδυσης της τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο ή αν προτιμάτε πλέον αντιστοιχεί μία τηλεφωνική σύνδεση (σταθερή ή κινητή) σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εξειδικευμένης εταιρείας The Mobile World, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 6,92 δισ. τηλεφωνικές συνδέσεις: 5,6 δισ. από αυτές είναι σε δίκτυα κινητής και 1,32 δισ. σε δίκτυα σταθερής. Από την άλλη, ο πληθυσμός της Γης σύμφωνα με την Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία φθάνει επίσης τα 6,92 δισ. ανθρώπους.


Είναι προφανές ότι τα νούμερα αυτά δεν σημαίνουν ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει και κινητό τηλέφωνο. Ούτως ή άλλως, στον ανεπτυγμένο κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνήθως από 2 και άνω συνδέσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι μία ένδειξη ότι η άνοδος των τηλεπικοινωνιών συνεχίζεται καθώς η αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το τηλέφωνο -κυρίως το κινητό- αποτελεί μέσο για την εξέλιξη ενός ανθρώπου ή μίας περιοχής. Και υπάρχουν πάρα πολλά σχετικά παραδείγματα.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain