Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Samsung ξεκινάει την παραγωγή διάφανων LCD!


Samsung transparent LCD

Έχουμε δει οθόνες αφής, οθόνες που λυγίζουν, οθόνες τεράστιες, οθόνες μικροσκοπικές, οθόνες “χοντρές” και οθόνες λεπτές. Ήρθε η ώρα να δούμε και οθόνες.. διάφανες! Η Samsung εδώ και αρκετό καιρό δοκίμαζε τις πρώτες διάφανες LCD και μόλις πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε το δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι αρχίζει η μαζική παραγωγή τους. Η πρώτη διάφανη LCD παραγωγής θα έχει διαγώνιο 22 ιντσών, λόγο αντίθεσης 500:1 και μέγιστη ανάλυση 1680×1050, FullHD δηλαδή.

Ακόμα και η ίδια η Samsung παραδέχεται ότι η κύρια χρήση τους θα είναι για διαφημιστικούς σκοπούς καθώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να βλέπει και τον τοίχο του εκτός από την τηλεόραση του. Βέβαια, πρόκειται για το πρώτο μόλις δείγμα τέτοιας τεχνολογίας οπότε καλό είναι να περιμένουμε κι άλλες εφαρμογές αυτής της οθόνης.
Στα θετικά στοιχεία της διάφανης οθόνης είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αφού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, καταναλώνει 90% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με μία τυπική LCD. Φυσικά υπάρχουν οι απαραίτητες HDMI και USB είσοδοι για να μπορεί να γίνει αναπαραγωγή υλικού από άλλες συσκευές ενώ η ίδια η Samsung δηλώνει ότι θέλει να αναπτύξει πληθώρα εφαρμογών για αυτές τις οθόνες.
Και κάπου εκεί θυμήθηκα το video “A day made of glass“. Μήπως δεν απέχουμε και τόσο πολύ τελικά..?

[via away.gr]

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain