Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ξεκινώντας επιχείρηση από το Internet



Η ύπαρξη μίας καλής ιδέας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος μία επιχείρηση. Αλλά το πως θα την ξεκινήσει, είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο. Όπως είναι δύσκολο να εντοπίσει και τα εργαλεία εκείνα που θα του διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα του επιτρέψουν να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση. Το πρόβλημα αυτό προσπαθεί να λύσει το Startup Greece, μία πρωτοβουλία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “μια ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης και δικτύωσης με στόχο να αναδείξει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες και να αλλάξει την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα”.


Η ιστοσελίδα ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από μερικές ημέρες και οι εντυπώσεις δεν είναι κακές. Άλλωστε, πρώτες ημέρες είναι. Προσωπικά, θεωρώ ως λάθος ότι η ιστοσελίδα έχει ως default γλώσσα την αγγλική. Ας καταφέρουμε πρώτα να πείσουμε τους Έλληνες να την αξιοποιήσουν προκειμένου να στήσουν το δικό τους startup και μετά ας επιδιώξουμε να προσελκύσουμε και ανθρώπους που δεν ομιλούν την ελληνική.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπάρχει πολύ υλικό για όποιον θέλει πραγματικά να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Η συμμετοχή στην κοινότητα που έχει αρχίσει να δημιουργείται, επίσης, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό. Πάντως, η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως λείπει η σύνδεση με επενδυτικά σχήματα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει αργότερα, όταν αναμένεται να ξεκινήσουν διάφορα σχετικά προγράμματα που προωθεί η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, το Startup Greece είναι μία ιστοσελίδα που όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να στήσει τη δική του επιχείρηση θα πρέπει να την ελέγξει προκειμένου να λύσει αρκετές από τις απορίες του.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain