Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

iPad 2: Ουρές από τις 4 το πρωί και γκρίνια. Η λύση είναι η προ-κράτηση!



Από τις 4 το πρωί άρχισε να σχηματίζεται η ουρά έξω από το iStorm στο Κολωνάκι. Στις 9 το πρωί που άνοιξαν οι πόρτες περίμεναν περίπου 80 άτομα, αλλά μόνο οι πρώτοι 16 πήραν το τυχερό χαρτί προτεραιότητας και τη συσκευή. Στο μαγαζί βέβαια μπήκαν και οι υπόλοιποι διεκδικώντας την πολυπόθητη συσκευή χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του καταστήματος στο εξής ακολουθείται η λογική των προ-παραγγελιών, όπου ο καθένας επικοινωνεί, «κλείνει» τη συσκευή που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια όταν υπάρξει διαθεσιμότητα τον ειδοποιούν να την παραλάβει. Τέλος, δεν έχουν παραληφθεί ακόμη τα stands που είναι κατάλληλα για το iPad 2, αλλά υπάρχει διαθέσιμη όλη η σειρά καλωδίων (HDMI κλπ).


Στο κατάστημα Public στην πλατεία Συντάγματος όπου φτάσαμε λίγο μετά τις 9,  συναντήσαμε μία ανάλογη κατάσταση. Όπως μας εξήγησε ο εξαιρετικά συμπαθής Γιάννης, υπεύθυνος στο τμήμα της Apple, υπήρχε από το πρωί ουρά έξω από το κατάστημα, οι διαθέσιμες συσκευές «έφυγαν» μέσα σε 10 λεπτά και στη συνέχεια ακολουθούν και εδώ τη λογική της προ-παραγγελίας, χωρίς ωστόσο να απαιτείται κάποια προκαταβολή. Δηλώνεις το μοντέλο που σε ενδιαφέρει και σε ενημερώνουν όταν αφιχθεί. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετοί που αγόραζαν το Smart Cover, ενώ δεν υπήρχε διαθέσιμη η συσκευή.

Τέλος στο κατάστημα του Πλαισίου συναντήσαμε κάποιον ο οποίος αγόραζε τη συσκευή αλλά όπως μας εξήγησε η πολύ εξυπηρετική Κωνσταντίνα, αφού μας είπε ότι το πρωί περίμεναν περίπου 20 άτομα έξω από το κατάστημα, ο συγκεκριμένος πελάτης είχε κάνει προκράτηση.

Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι όποιος θέλει να αποκτήσει τη συσκευή θα πρέπει απαραίτητα να κάνει προ-κράτηση. Συσκευές ενδεχομένως θα υπάρχουν πάλι από την επόμενη εβδομάδα και με δεδομένο ότι τα καταστήματα δεν ζητούν προκαταβολή για την κράτηση είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα κάνουν προκράτηση σε πολλά καταστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι» προπαραγγελιών. Τέλος, κάποια καταστήματα κάνουν δόσεις για τη συγκεκριμένη συσκευή, ενώ κάποια άλλα την διαθέτουν μόνο μετρητοίς. Αν πάντως βλέπατε το χαμόγελο στα χείλη όσων την απέκτησαν θα καταλαβαίνατε ότι αξίζει τον κόπο η αναμονή!!!

[via digital life]

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain