Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η Google συνεργάζεται με Mastercard/Citigroup για NFC πληρωμές




Ο γίγαντας της αναζήτησης σκοπεύει να κάνει πιο απλές τις πληρωμές μέσω smartphones, μετατρέποντας κάθε κινητό τηλέφωνο που υποστηρίζει τεχνολογία NFC σε πορτοφόλι. Γι αυτό το λόγο έχει αρχίσει ήδη να κλείνει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Wall Street Journal, η Google έχει κλείσει συμφωνίες με την Mastercard και την Citigroup με σκοπό να φέρει στις Android συσκευές το σύστημα πληρωμών για κινητά τηλέφωνα που βασίζεται στην τεχνολογία NFC. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τους καταναλωτές να πληρώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες με ένα απλό πέρασμα του κινητού τους δίπλα από έναν ειδικά διαμορφωμένο αισθητήρα. Ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πολλές πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούν ήδη και την τεχνολογία NFC, αντί του γνωστού σε όλους μας περάσματος από την ειδική εσοχή.
Με μία τέτοια κίνηση, οι διαφημίσεις που βασίζονται στην τοποθεσία (location-based ads) θα αυξηθούν δραματικά, αφού θα είναι πολύ πιο εύκολο για τα τοπικά καταστήματα να διαφημιστούν σε συγκεκριμένες περιοχές. Η Google δεν σκοπεύει να χρεώνει κάποιο ποσό για αυτή της την υπηρεσία, κι αυτό διότι ο στόχος της είναι να κερδίζει περισσότερους χρήστες που συνδέονται μέσω smartphones, κάτι που στο μέλλον θα φέρει ακόμα περισσότερα κέρδη από τις διαφημίσεις.
Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται οι φήμες πως και το iPhone 5 θα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, κάτι που δείχνει πως όλοι οι “μεγάλοι” σιγά σιγά θα υιοθετήσουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Η Google αναμένεται να κάνει διαθέσιμη την νέα υπηρεσία μέχρι το τέλος του έτους, όταν και θα έχουμε περισσότερα Android smartphones που την υποστηρίζουν. Εσείς πως κρίνετε τη δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων; Θα την χρησιμοποιούσατε;




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain