Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πες μου ποιο e-mail χρησιμοποιείς να σου πω ποιος είσαι…



Αυτές οι έρευνες δεν έχουν τελειωμό και φυσικά δεν τους λείπει η φαντασία. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μία έρευνα που είχε ως αντικείμενο μελέτης τους χρήστες των Gmail, Hotmail και Yahoo με σκοπό την σκιαγράφηση των προφίλ τους. Από την έρευνα αυτή προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

Gmail: Οι χρήστες του Gmail σύμφωνα με τους ερευνητές είναι λεπτοί σωματικά, απόφοιτοι πανεπιστημίου, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, παιδιά της πόλης, πολυταξιδεμένοι, φιλελεύθεροι όσον αφορά στις πολιτικές πεποιθήσεις τους, αδέσμευτοι ερωτικά και άτεκνοι -κυρίως οι άντρες.

Hotmail: Οι χρήστες του Hotmail είναι πιθανότερα singles, νεαροί σε ηλικία, γυναίκες κάτοικοι προαστίων μέσαίου αναστήματος και διαμετρήματος -που πολύ συχνά μένουν ακόμα με τους γονείς τους-, απαισιόδοξοι, εσωστρεφείς, αναγνώστες μυθιστορημάτων και καταναλωτές γλυκών -ενδεχομένως και ταυτοχρόνως με την ανάγνωση.

Yahoo: Eλαφρώς μεγαλύτερης ηλικίας οι συγκεκριμένοι χρήστες, παχουλοί, εξωστρεφείς, συνήθως γυναίκες, απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης, με πολλά παιδιά, που απολαμβάνουν την τεχνολογία και όταν δεν είναι στον υπολογιστή τους είναι σε κάποιον καναπέ φορώντας πιτζάμες τους και διαβάζοντας περιοδικά.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain